Waar de algemeen fysiotherapeut zijn patiƫnten behandelt om weer de algemeen dagelijkse handelingen te kunnen verrichten, gaat de in sport gespecialiseerde fysiotherapeut vaak nog een stap verder. Hij/zij krijgt doorgaans te maken met patiƫnten die niet alleen weer aan het werk willen, maar ook graag weer op de tennisbaan actief willen zijn. Ook kan de sportfysiotherapeut te maken krijgen met fanatieke sporters die hun sport weer op hoog niveau willen beoefenen. Een sportfysiotherapeut is vanwege zijn of haar specifieke kennis beter in staat om:

  1. Sporters te begeleiden, ook zij die geen blessures hebben.
  2. Te analyseren welke voorwaarden noodzakelijk zijn om specifieke sportbewegingen cq sportbewegingspatronen te kunnen uitvoeren.
  3. Het aanbieden van sportspecifieke oefenvormen.

Een sportfysiotherapeut is daarom prima in staat om een al dan niet geblesseerde sporter te behandelen en te begeleiden vanaf het ontstaan van een blessure tot aan het herstel op het veld. Voor een behandeling door een in sport gespecialiseerde fysiotherapeut heeft u geen specifieke verwijzing nodig. Wanneer u zich bij ons aanmeld en aangeeft dat het om een sportblessure gaat, zorgen wij ervoor dat u bij de juiste fysiotherapeut terecht komt.